Koordinacijski tim

Voditeljica projekta – Mihaela Jović Karešin, predsjednica Udruge VISOKI JABLANI, dipl. novinarka s 20 godina iskustva rada u sektoru civilnog društva, na razvoju različitih EU projekata i programa. Bavila se upravljanjem organizacijama, prikupljanjem sredstava, upravljanjem osobljem i izgradnjom kapaciteta, istraživanjem i analizom politike i prakse, razvojem i upravljanjem projektima, praćenjem i evaluacijom te razvojem i provedbom obrazovnih programa (PCM, poslovno planiranje, digitalni mediji i zagovaranje, socijalna uključenost i razvoj mekih vještina za zapošljavanje, itd.). Stručnjakinja je za EU politike; socijalnu politiku, jednake mogućnosti i ljudska prava, ravnopravnost spolova i politike zapošljavanja. Bila je vanjska stručnjakinja i predavačica Instituta za europske politike iz Berlina u provedbi Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) EU, za vladine dužnosnike i predstavnike nevladinih organizacija. Radila je kao stručna suradnica Vlade RH, Ureda za ravnopravnost spolova, na praćenju razine usklađenosti nacionalnih zakona i strategija s međunarodnim zakonima i drugim propisima, te sudjelovala u procesu screeninga za pripremu pregovora Hrvatske s EU.

Administratorica projekta – Dina Ivas,dipl. povjesničarka koja već 7 godina radi u civilnom sektoru kao projektna asistentica i voditeljica projekta. Radila je u Udruzi gluhih i nagluhih Istarske županije, surađujući s mnogim udrugama koje se bore za uključivanje osoba s invaliditetom u društvo. Sudjelovala je u osnivanju udruge UZERO – za obrazovanje i zapošljavanje osoba s invaliditetom Istarske županije. Članica je partnerskih udruga VISOKI JABLANI, INFORMO i ISTARSKO Ekomuzej iz Vodnjana, koje se bave edukacijama i stručnim usavršavanjem. Jedna je od osnivača neprofitne udruge ALTERNATIVA, osnovane 2018. godine sa željom promicanja kulture i umjetnosti, demokratskih vrijednosti i multikulturalne raznolikosti na lokalnoj, nacionalnoj i globalnoj razini.

Koordinatorica Centra – Vanja Balić, Sveučilišna prvostupnica ekonomije, smjer Poduzetništvo u uslužnim djelatnostima. Pohađala je edukacije za voditeljicu izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova. Radila je kao stručni suradnik na EU projektima i kao viši referent za računovodstvo u općini Lovas. Bila je dugi niz godina i voditeljica filijale KIK TEXTILIEN.

Administrativni asistent Centra i asistent u ECO LABU – Marko Markešić, Stručni prvostupnik ekonomije (bacc.oec.), naš mladi kolega kojem je ovo prvo zaposlenje. Do sada je radio na studentskim poslovima na kojima je imao prilike unaprijediti komunikacijske i organizacijske vještine. Marko je ambiciozan, komunikativan, vedrog duha, motiviran za rad, učenje i napredak u svojoj poslovnoj karijeri.

Edukatorica za izradu zlatoveza i vezenja – Ivana Jurić, po zanimanju ugostitelj. Tijekom života ovladala je vještinama izrade zlatoveza te ih kroz dugogodišnji rad usavršila i danas izrađuje zlatovez na slikama, bocama, ukrasnim i odjevnim predmetima. Na dosadašnjim radnim mjestima stekla je iskustvo komunikacije i rada s ljudima koje danas uspješno koristi u prenošenju znanja na svojim edukacijama.

Edukatorica za krojenje, šivanje i šlinganje – Josipa Balić, po zanimanju obućar. Tijekom života ovladala je vještinama šivanja, kao i vještinama starih zanata kao što su ručno i strojno vezenje i šlinganje. Ima iskustvo u organizaciji poslovanja i radu s ljudima.

Asistentica na radionicama Oživljavanja starih zanata – Lucija Džigumović, magistrica ekonomije, smjer Trgovina i logistika, a ima i diplomu sa smjera Menadžmenta. Radno iskustvo stekla je kao administrativni službenik u Zaostrovo – Korpa Štitar, te na radnim studentskim poslovima, rad u trgovinama: Bipa, Kaufland, InterSpar. Sudjelovala je i u programu Work and travel gdje je nekoliko mjeseci radila u Americi.

Voditeljica/edukatorica Škole organizacije kulturnih događanja – Martina Ivas Župarić, diplomirana povjesničarka. Iskustvo u organizaciji raznih događaja stekla je kroz volontiranje u udruzi VISOKI JABLANI, te kroz rad u Udruzi gluhih i nagluhih IŽ. Dugi niz godina radila je i kao asistentica u školi za odgoj i obrazovanje. Aktivan je član kulturne udruge Alternativa u kojoj sudjeluje u svim aktivnostima njenog rada: organizaciji kulturnih događanja, radionica, manifestacija te promociji glazbenika putem glazbeno izdavačke kuće No Profit Recordings.

0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je praznaVrati se u trgovinu

  Visoki Jablani

  Nositelj projekta, Udruga za rehabilitaciju i edukaciju VISOKI JABLANI iz Rovinja, je samostalna, dobrovoljna, nestranačka i neprofitna organizacija usmjerena ka stvaranju socijalno osjetljivog, osviještenog i tolerantnog društva jednakih mogućnosti za sve ljude. Misija udruge je unapređenje kvalitete života te stvaranje uvjeta za osnaživanje, rast i razvoj prvenstveno socijalno osjetljivih društvenih skupina, ali i šire zajednice, kroz zajedničko djelovanje s drugim organizacijama civilnog društva, javnim i gospodarskim sektorom.


  Od svog osnutka 2011. godine, Udruga VISOKI JABLANI provodi projekte za društveni razvoj. Neki od najznačajnijih su: “RePlast 3D”, proveden 2017/18. u partnerstvu s Centrom UP2DATE iz Zagreba, financiran iz ESF-a kroz OPHRD 2014.-2020, tijekom kojeg je osposobljavanje za društveno poduzetništvo i reciklažu plastičnog otpada prošlo 23 teže zapošljive osobe; „Odgovorno poslovanje čisti svijet!“, proveden 2015/16. u partnerstvu s Mrežom udruga osoba s invaliditetom Dalmacije, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Kemijsko-tehnološkim fakultetom u Splitu, 5 hotela, Učilištem „Zlatna vrata“ i Umjetničkom akademijom u Splitu, financiran iz ESF-a kroz OPHRD, kroz koji je osposobljeno 46 osoba s invaliditetom za reciklažu otpadnih sapuna; te „Drugo lice invalidnosti“, nacionalna kampanja za zapošljavanje osoba s invaliditetom provedena 2014/15., sufinancirana iz ESF-a kroz IPA IV HRD, tijekom koje je osposobljeno 14 osoba s invaliditetom za digitalno zagovaranje zapošljavanja osoba s invaliditetom.


  S projektom „RePlast 3D“, Udruga VISOKI JABLANI je 2019. godine ušla u polufinale Europskog natjecanja za društvenu inovaciju godine. Bila je jedan od 30 polufinalista odabranih među 543 prijave iz 28 zemalja članica EU i zemalja sudionica programa Obzor 2020 (Horizon 2020).

  Kontinuirani program edukacije učenika i nastavnika o toleranciji i nenasilju među djecom “Baš smo cool tako jednaki, a tako različiti” provodi u partnerstvu s udrugama Centar UP2DATE iz Zagreba i Poseban prijatelj iz Dubrovnika od 2015. godine. Kroz program je do sada educirano više od 1530 učenika i 170 nastavnika iz 11 osnovnih škola. Projekt su sufinancirali Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, Zaklada „Hrvatska za djecu“ i UNIQA osiguranje.


  Partnerstvo s lokalnim OCD-ima i Općinom Lovas na projektu razvoja društvenog centra uspostavljeno je 2019. godine s ciljem jačanja kapaciteta lokalnih dionika za demografsku, gospodarsku i društvenu revitalizaciju općine Lovas.

  Prijavite se na naš Newsletter

  Primajte sve novosti o Centru direktno na vaš mail!